Mangoldkrémleves
sponsored links
Mangoldot kaptam a helyi piacon, csoda! Persze története van. A bejáratnál szokott árulni egy hölgy gyönyörû fûszernövényeket, láttam nála nagy cserép rebarbarát is. Vettem tõle rozmaringot és mentát (kár volt, Berta 5 perc alatt lerendezte) és rákérdeztem, hogy ánizskaporja nincs-e véletlenül. Volt, de otthon, mert nem gondolta, hogy itt bárkit is érdekelne. Biztosítottam róla, hogy engem minden érdekel, ekkor mondta, hogy van mangoldja is a kertben. Megbeszéltük, hogy hoz mindkettõt a következõ vasárnapra.
A hatalmas csokor gyönyörû mangolddal a kezemben jártam a piacot, persze lépésenként megállítottak, hogy mi ez és mit lehet belõle készíteni. Volt egy néni, aki elmondta, hogy neki is van, de nem tudja mire való, ezért a csirkékkel szokta megetetni...
Aztán tegnap megint csoda történt, egy apa és fia paradicsomot árult, véletlenül vettem észre egy kis kosár fekete paradicsomot a portékájuk között. Azonnal lecsaptam rá, mindössze 150 Ft volt a kiló. A férfi elmondta, hogy most kezdték termelni és csak kíváncsiságból hozták ki, nem bíztak benne, hogy a makói vevõket érdekli majd....Szintén tõlük vettem mézédes sárga koktélparadicsomot. Annak is 150 volt kilója, míg tõlük öt méterre egy másik árus a piros koktélparadicsomot kilencszázért árulta...
Kedves makói és környékbeli termelõk, tessenek csak hozni az itt különlegességnek számító zöldségeket és kedves makói vásárlók tessenek csak keresni õket!
A mangold egy része krémlevesben, a többi töltött zöldségként végezte.
Hozzávalók: ...