Mangalica és csokoládé
sponsored links
A világhírû magyar fajta története, a legjobb magyar séfek receptjeivel.
A mangalica egy Magyarországon õshonos disznófajta, mely bár az utóbbi években nagy népszerûségnek örvend, ennek ellenére még mindig nem készült a használatára épülõ szakácskönyv. Ebben a hiánypótló kötetben egy részletes tanulmány mutatja be a fajta történetét és sajátosságait (a tanulmány szerzõje a Mangalicatenyésztõk Országos Egyesületének elnöke, Tóth Péter).
A kötet második felében pedig a legjobb magyar éttermek szakácsai mutatják meg, mit készítenek mangalicából - mégpedig úgy, hogy az a bárki számára követhetõ legyen.Én a nyár utolsó heteiben értesültem a kiadvány elõkészületeirõl, mikor Szigetmonostoron, a Rosinantéban kerestem egy kis nyugalmat és a városi kánikulánál hûvösebb levegõt. (Ezt a helyet jó szívvel ajánlom mindenkinek, télen-nyáron: ide akár néhány órára is "el lehet menni szabadságra". Csodás környezet az erdõ szélén, csend, nyugalom, medence, szauna, jacuzzi - és mindenekelõtt FANTASZTIKUS ételek segítenek a regenerálódásban. És a kedves törõdésrõl még nem is beszéltem...)
Szóval, miután kissé kókadtan megérkeztem, elém tettek egy háromrétegû csokoládé ...