Mandulás-áfonyás gyümölcskenyér
sponsored links
Nagyon-nagyon finom, egészséges, diétás, és tápláló gyümölcskenyeret sikerült készítenem. Másfajta gluténmentes lisztekkel is mûködhet, nem föltétlenül csak mandulaliszttel.
Én most a fotón látható szépséghez ezt a lisztet használtam, mert mindenmentes, met könnyen emészthetõ, és mert sokkal jobban érzem magam tõle.
Természetesen nemcsak áfonya, hanem más gyümölcs, aszalt gyümölcs, apróra tördelt csokoládé, stb is kerülhet bele.
Én most a fotón látható szépséghez ezt a lisztet használtam, mert mindenmentes, met könnyen emészthetõ, és mert sokkal jobban érzem magam tõle.
Természetesen nemcsak áfonya, hanem más gyümölcs, aszalt gyümölcs, apróra tördelt csokoládé, stb is kerülhet bele.
Hozzávalók:
A mandula-morzsához:
- 15 dkg mandulaliszt
- 15 dkg áfonya (fagyasztott)
- 8 dkg eritrit
- 4 tojás
- 0,5 dl kókuszzsír
- csipetnyi só
A mandula-morzsához:
- 8 dkg mandula felaprítva
- 3 evõkanál kókuszzsír
- 2 evõkanál eritrit
- 1 teáskanál õrölt fahéj
Elkészítése:
- Az egész tojásokat az eritrittel nagyon habosra verjük (géppel 3-4 perc). Hozzáadjuk az olvadt kókuszzsírt, illetve a sóval, és szódabikarbónával elkevert mandulalisztet. Óvatosan beleforgatjuk, majd a massza felét egy sütõpapírral bélelt kalácsformába simítjuk.
- A mandulát, az eritritet, a kókuszzsírt, meg a fahéjat összekavarjuk. Egyik felét a tésztára simítjuk az áfonya felével együtt. Beborítjuk a maradék tésztával, majd a tetejére szórjuk az áfonyát, illetve a megmaradt mandula-morzsát.
- 175 fokos sütõben 45-60 percig sütjük (végezzünk tûpróbát).
-->
Tipp: Eririt helyett xilitet, vagy nyírfacukrot is használhatunk.