Mandulás-szilvás lepény

2012-08-03

sponsored links


Az idei nyár egyik legfinomabb gyümölcslepénye ez.A hétvégének hat új gasztromagazinnal indulok neki,szeretek "veszélyesen"élni,ugye?:) Az olimpia eseményeinek követése közben jó kis olvasmány lesz! Az egyikben ( Kiskegyed konyhája) láttam egy szilvás lepényt,amit ma el is készítettem kicsit továbbgondolva az eredeti receptet.Rögtön háromszoros adaggal indítottam,a legnagyobb tepsimmel és megspékeltem még egy kis szeletelt mandulával.24 darab,egyenként 96 grammos csodaszeletre jutott belõle.Tegnap kaptam bio tojást és sok bio szilvát,amiket gyorsan fel is használtam.A szilva érkezése elõtt lett leszedve, a tojásról pedig tegnap reggel kelt fel a tyúk,mondhatni még "meleg"volt. Nincs is jobb,mint ilyen friss hozzávalókból sütit sütni és azt még frissen jól megkóstolgatni :)
( a fenti képen nem ez a szilva szerepel,de egy lenti fotón megemlékezek róla)Hát,eddigi életem legédesebb szilvái ezek,mint a méz,és most sem túlzok.Muszáj volt a sütibe is ezt használnom,és a végeredménybõl én is kóstoltam....

Mandulás-szilvás lepény

Hozzávalók: 6fõre-nagy adaghoz ( az eredeti 3szorosa)

- 9 bio tojás
- 75 dkg porcukor
- 3 dl étolaj ...

Folytats a blogon ... krisztakonyhja.blogspot.com/2012/08/m...

sponsored links

Keres?s