Mandulás-rizstejes fagylalt
sponsored links
Hozzávalók:
4 csésze rizstej
2 csésze növényi tejszín
1 ek kukoricakeményítõ
1/2 csésze cukor
1/2 tk õrölt kardamom
1 ek darált mandula
Elkészítése:
Egy vastag aljú lábasba öntve forraljuk fel a rizstejet a tejszínnel és a keményítõvel. Addig fõzzük alacsony lángon, míg besûrûsödik.
Adjuk hozzá a kardamomot, a cukrot és a mandulát, majd forraljuk még néhány percig.
Vízfürdõben hûtsük ki.
Egy hûtésre alkalmas edényben tegyük fagyasztóba, nagyjából 6 óra alatt fog megdermedni.
Megjegyzés:
Növényi tejjel készítve nem lesz annyira krémes állagú, kicsit vízkristályos marad a szerkezete.
A tejjel készült recept itt olvasható: kulfi
További vegán fagylalt: Szeder-sárgabarack fagylalt
4 csésze rizstej
2 csésze növényi tejszín
1 ek kukoricakeményítõ
1/2 csésze cukor
1/2 tk õrölt kardamom
1 ek darált mandula
Elkészítése:
Egy vastag aljú lábasba öntve forraljuk fel a rizstejet a tejszínnel és a keményítõvel. Addig fõzzük alacsony lángon, míg besûrûsödik.
Adjuk hozzá a kardamomot, a cukrot és a mandulát, majd forraljuk még néhány percig.
Vízfürdõben hûtsük ki.
Egy hûtésre alkalmas edényben tegyük fagyasztóba, nagyjából 6 óra alatt fog megdermedni.
Megjegyzés:
Növényi tejjel készítve nem lesz annyira krémes állagú, kicsit vízkristályos marad a szerkezete.
A tejjel készült recept itt olvasható: kulfi
További vegán fagylalt: Szeder-sárgabarack fagylalt