Mandulás-rizstejes fagylalt

2014-06-21

sponsored links

Hozzávalók:

4 csésze rizstej

2 csésze növényi tejszín

1 ek kukoricakeményítõ

1/2 csésze cukor

1/2 tk õrölt kardamom

1 ek darált mandula



Elkészítése:

Egy vastag aljú lábasba öntve forraljuk fel a rizstejet a tejszínnel és a keményítõvel. Addig fõzzük alacsony lángon, míg besûrûsödik.

Adjuk hozzá a kardamomot, a cukrot és a mandulát, majd forraljuk még néhány percig.

Vízfürdõben hûtsük ki.

Egy hûtésre alkalmas edényben tegyük fagyasztóba, nagyjából 6 óra alatt fog megdermedni.


Megjegyzés:
Növényi tejjel készítve nem lesz annyira krémes állagú, kicsit vízkristályos marad a szerkezete.

A tejjel készült recept itt olvasható: kulfi

További vegán fagylalt: Szeder-sárgabarack fagylalt


Folytats a blogon ... lettudatoskonyha.blogspot.com/2010/06...

sponsored links

Keres?s