Mandulás pisztráng sütõben sült krumplival.

2012-01-30

sponsored links


A hétvégi ebédnél megint a hal kapta a fõszerepet, vagyis pontosabban a pisztráng. Hosszú ideig, mivel biztos akartam lenni a sikerben, csakis egyszerû fûszerezéssel, és citromkarikákkal sütöttem meg ezt a nemes, és igen finom húsú halat. (recept itt megtalálható)  Aztán a Tv-Paprikán, a Halországban már többször végignéztem a pisztrángról szóló mûsort, és akkor megfogadtam, hogy én is bátrabb leszek, és megpróbálkozom többféleképpen elkészíteni. Karácsonyra pl. gombás-baconös töltelékkel sütöttem meg, és mondhatom igazán nagyon finom volt. Most pedig  egyszerûen csak fokhagyma és petrezselyemzöld keveréke került a hal belsejébe, a sütés vége felé pedig olívaolajban kissé megfuttatott petrezselyemzöld, mandula, és citromlé keverékét kanalaztam rá a pisztrángokra. Pár perc sütés után az ízek jól összesültek, és a végeredmény pedig egy szép pirosra sült, ízletes hal lett. Köretnek fehérboros-olívalojban párolt, fûszeres sült krumplit készítettem, melyet szintén a sütõben sütöttem meg. A hal és a krumpli, egy pohár fehérbor társaságában, igazán finom,vasárnapi ebéd volt. 

pisztráng
fokhagyma
petrezselyemzöld
szeletelt mandula ...

Folytats a blogon ... gizi-receptjei.blogspot.com/2012/01/m...

sponsored links

Keres?s