Mandulás pisztráng egy kicsit másképp
sponsored links
A klasszikus mandulás pisztrángot mindenki ismeri és a legtöbben szeretik. Én most egy kicsit másképpen készítettem ezt az ételt, de bevallom nem bántam meg. Bocsánat a fotó minõségéért, az íz viszont mindenkit kárpótol.
Elkészítési idõ:
Hozzávalók 2 személyre:
2 db 25 dkg-os pisztráng
6 gerezd fokhagyma
10 dkg darabos mandula liszt
10 dkg vaj
só
bors
tálaláshoz citrom és aprított medvehagyma vagy petrezselyem
A konyhakész pisztrángokat vékonyan megsózzuk, borsozzuk és zúzott fokhagymával kívül és belül alaposan bedörzsöljük.Végül egy kicsit darabos mandulalisztben megforgatjuk a pisztrángokat.
Egy serpenyõben felolvasztjuk a vajat és a pisztrángokat oldalanként 4-5 percig sütjük.
Tálaláskor frissen aprított medvehagymával szórtam meg a halakat és egy kis citromot kínáltam mellé.
Gyors, egyszerû és egészséges vacsora készülhet ezekbõl a sokak által kedvelt halakból! Próbáljátok ki ti is!