Mandulás omlós aprósütemény

2017-11-04

sponsored links

Hozzávalók:
A tésztához:
20 dkg puha vaj
10 dkg cukor
2 tojás sárgája
1 kiskanál vaníliakivonat
csipet só
1/2 kiskanál sütõpor
22 dkg liszt
A bevonathoz:
15 dkg mandula (vagy dió-mogyoró)
2 tojás fehérje
A tetejére:
gyümölcsíz, lokum rahát

A puha vajat habosra keverjük a cukorral, hozzávegyítjük egyenként a tojások sárgáját, a sót, a vaníliát, a sütõport, majd a lisztet. Puha, kissé morzsolódó tésztát kapunk, összenyomkodjuk és fóliába tekerve hidegre tesszük.
A mandulát megpirítjuk és durvára vágjuk, a tojások fehérjét pár mozdulattal lazán felverjük.
A lehûtött tésztából diónyi darabokat vágunk, golyóvá sodorjuk, megforgatjuk a tojásfehérjében, majd a mandulában. Kis távolságra egymástól sütõpapírral bélelt tepsibe helyezzük õket, ujjbeggyel kissé lelapítjuk, közepébe mélyedést nyomunk, az öblöket megtöltjük gyümölcsízzel, vagy lokum rahát kockákkal.
175 C fokra elõmelegített sütõben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük, a tepsiben hagyjuk kihûlni .
Zárható dobozban sokáig friss marad.



Recept innen


Folytats a blogon ... kisildi.blogspot.com/2017/11/mandulas...

sponsored links

Keres?s