Mandulás narancsos kalács
sponsored links
70 dkg liszt
3 dkg élesztõ
2 tojás
2 dl tej
1 nagy narancs reszelt héja és leve
15 dkg margarin
15dkg cukor
két csipetnyi só
150 g darált mandula + 6 evõkanál cukor +5 dkg olvasztott margarin
õrölt fahéj
1 tojás a kenéshez
1 zacskó vaníliás cukor
Az élesztõt egy kiskanál liszttel valamint egy kiskanál cukorral felfuttatjuk a langyos tejben. A lisztet egy kelesztõ tálba tesszük, hozzáadjuk az olvasztott margarint, cukrot, két csipetnyi sót. A tojásokat felverjük, majd a felfuttatott élesztõs tejjel együtt a liszthez keverjük. Belereszeljük a narancs héját, valamint hozzáadjuk a levét is. Elõször kézzel jól összedolgozzuk a tésztát, majd a robotgép dagasztóspiráljával hólyagosra dagasztjuk, kb. 8-10 perc, majd kézzel is ...