Mandulás narancsos kalács

2012-03-07

sponsored links



        70 dkg liszt
        3 dkg élesztõ
        2 tojás
        2 dl tej
        1 nagy narancs reszelt héja és leve
        15 dkg margarin
        15dkg cukor
        két csipetnyi só
        150 g darált mandula + 6 evõkanál cukor +5 dkg olvasztott margarin
         õrölt fahéj
        1 tojás a kenéshez
        1 zacskó vaníliás cukor 

Az élesztõt egy kiskanál liszttel valamint egy kiskanál cukorral felfuttatjuk a langyos tejben. A lisztet egy kelesztõ tálba tesszük, hozzáadjuk az olvasztott margarint, cukrot, két csipetnyi sót. A tojásokat felverjük, majd a felfuttatott élesztõs tejjel együtt a liszthez keverjük. Belereszeljük a narancs héját, valamint  hozzáadjuk a levét is.  Elõször kézzel jól összedolgozzuk a tésztát, majd a robotgép dagasztóspiráljával hólyagosra dagasztjuk, kb. 8-10 perc, majd kézzel is ...

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/VerusKonyhja/...

sponsored links

Keres?s