Mandulás-marcipános kalács
sponsored links
Bevallom, nem szoktam nagy fõzõcskét csapni húsvétkor, de nem maradhat el a ráérõs reggelizés, ahol sonka, fõtt tojás, valamilyen saláta és természetesen kalács kerül az asztalra.
A húsvét jegyében készítettünk ételeket tegnap a fõzõsuliban , kalácsot is, rögtön kétfélét, egy sósat (füstölt tarjával és sajttal, valamint medvehagymával) és egy marcipános-mandulásat. A kelt tészta kindkettõnél azonos volt, nyilván azzal a különbséggel, hogy a sósban nem volt cukor, az édesben pedig só. Ez azért is jó dolog, mert kis változtatással be lehet dagasztani mindkettõt (csak vigyázzunk, melyikbe melyik töltelék kerül :) ) Mindkettõ nagyon finom lett, de aki inkább az édességet szereti, az biztosan erre szavazna. A bélzete jó ragacsos lett a marcipántölteléktõl.
alap édes kelt tészta:
30 g élesztõ
500 g búzaliszt
100 g kristály/barnacukor
3 dl langyos tej
2 tojássárgája
1 csipet só
100 g olvasztott vaj
töltelék: ...