Mandulás kuglóf
sponsored links
Mostanában sajnos kevés idõm van a blogra. :( Valahogy nincs idõm kreatívnak lenni, úgy érzem sokszor, hogy nem érem utol magam. Vagy egyszerûen csak rosszul osztom be az idõmet. :( De valahogy az alkotóvágy is szunnyad. Keresem, hogy mi is jó a szervezetemnek, mit ennék szívesen, mit is süssek, fõzzek, ami jó testemnek és lelkemnek egyaránt.
A Vegital Baby gépemmel kísérletezgetek a legtöbbet. Ez mindenképpen ötletelésre ösztönöz. Mivel nem csak jó tejet, tejszínt kell kitalálnom, hanem a maradékot is jól kell hasznosítani.
Most sütibe használtam fel a mandulaszûrleményt. De bevallom, hogy a mandulatejszín még finomabb, mint a süti. Eddig szerintem ez a legjobb állagú tejszínem. Imádom! :)
Süti elkészítése
A tojást az édesítõvel összekeverjük. Majd hozzáadjuk a lisztet, sütõport, olajt, tejszínt és szûrleményt. Alaposan összekeverjük. Margarinnal kikent, lisztezett kuglófformába öntjük és tûpróbáig sütjük. (170 fokos elõmelegített sütõben kb. 30-35 perc.)
Hozzávalók:
7 dkg tk. liszt
3 dkg fehér liszt
2 kk. sütõpor
4 ek. olaj
3 ek. xilit
1 tojás
50 ml mandulatejszín
mandula-kókusz szûrlemény
Mandulatejszín hozzávalói:
kb. 3/4 AP mandula (45 g jelzésig)
1 AP kókuszreszelék (60 g jelzésig)
maximumig víz (800 ml)
1/2 tk. xilit
1 tk. hidegen sajtolt olaj
1 csipet só
Sajnos, nekem megrepedt a teteje. Pedig sütés elõtt eligazgattam a formában. Azt hittem, simára fog sülni.
Ha Ti is szeretnétek otthon tejet készíteni, mert laktózérzékenyek vagytok, vagy egyszerûen "csak" nyitottak vagytok az egészséges életmódra, akkor a www.vegital.hu oldalra kattintva megismerhetitek a gépeket és választhattok egy konyhátokba illõt! :)