Mandulás keksz
sponsored links
A legújabb kedvencem ez a mandulás keksz. A pontos elnevezés csokis mandulás keksz lehetne, de a mandula dominál benne és a csokit akár el is hagyhatjuk.
Az elmúlt hetekben sok kekszet sütöttem. Nagyon megszerettem, és sokkal finomabb és jobb mint a bolti: egyrészt tudom mi kerül bele és végtelen számú variációban lehet elkészíteni. Minden alkalommal valami újat találok ki, éppen aszerint, hogy mit kívánok. 30 perc alatt kész van elõkészítéssel, sütéssel együtt.
Elkészíteni is egyszerû: nem használok mérleget, csak egy 2,5 dl-es bögrét, így akár bögrés mandulás keksznek is lehetne még hívni. Nagyon fontos, hogy ne margarint használjunk, hanem áldozzuk rá a pénzt némi jó minõségû teavajra, mert ég és föld a különbség a végsõ ízt és állagot tekintve.
Hozzávalók:
10 dkg szoba hõmérsékletû vaj
1/2 bögre barna nádcukor és kristálycukor, fele-fele arányban
1 teáskanál mandula és vanília kivonat
2 kis tojás ...