Mandulás fokhagymaleves szardellával

2011-10-02

sponsored links


A tömény umami.
A szardella, tudjátok, ez az a hal, ami igazából fûszer. Nem összetévesztendõ a szardíniával! A szardella az Atlani- és a Csendes-óceánban, illetve a Földközi-tengerben él, kifogása után rögtön sóban, olajban konzerválják, így találjuk meg mi is a boltok polcain. A kis filék mellett vásárolhatunk ajókagyûrût, amely egy szem kapribogyó köré felcsavart szardella, illetve szardellapasztát; az ötödik alapízként számon tartott "umami" remek forrása. A fõzés során szinte lejesen szétolvad, nyomát nem találjuk, azonban valami egészen különleges ízt varázsol a legegyszerûbb ételeknek is. Néhány filé és vaj összeturmixolásával egyszerû elõételt állíthatunk elõ, amelyet pirítósra kenve fogyaszthatunk.
Na de lássuk ezt a levest.

Hozzávalók 4 személyre: ...

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/Praktikak/~3/...

sponsored links

Keres?s