Mandulás, diós keksz aszalt szilvával
sponsored links
A mai nap nem a legszerencsésebbek közé tartozik, de újra gondolva, mégis szerencsések vagyunk, mert megúsztuk közepes anyagi kárral azt a balesetet, amit egy hölgy okozott nekünk. Annyi figyelmetlen ember van, pedig egy óvatlan pillanat és megtörténik a baj. Bevallotta, hogy nem figyelt és persze nagyon sajnálja, de ha történt volna valami Emmával, soha nem tudja visszacsinálni. Szerencsére mindenki jól van, csak éppen a mi kis autónkat kell, majd megcsináltatnunk. Minden olyan gyönyörû volt az idei évben, de nem engedem, hogy ez a mai eset elrontsa az év végét. Mérgemben, idegességemben, lesokkoltan neki álltam sütögetni. Ez a keksz persze nem most készült, de sok finomság, ami igen és hamarosan azokat is megosztom veletek.
Mandulás aszalt szilvás keksz
Hozzávalók (20-24 db-hoz)
8 dkg teljes kiõrlésû liszt
8 dkg fehér liszt
12 dkg puha vaj
1 teáskanál sütõpor
10 dkg nyírfacukor
2 evõkanál méz
4 evõkanál darált dió
4 evõkanál szeletelt mandula
4 evõkanál darabolt aszalt szilva
Elkészítés:
A liszteket kimérjük, elvegyítjük benne a sütõport, a diót, a mandulát és az aszalt szilvát. Hozzáadjuk a nyírfacukrot, a mézet és puha vajat. Összegyúrjuk, majd kisebb gombócokat formálunk, végül a tenyerünkkel ellapítjuk. Sütõpapírral bélelt tepsire helyezzük, majd elõmelegített 190 fokos sütõbe 12-14 perc alatt készre sütjük. Rácsra helyezve hûlni hagyjuk, majd dobozba tároljuk.
Mandulás aszalt szilvás keksz
Hozzávalók (20-24 db-hoz)
8 dkg teljes kiõrlésû liszt
8 dkg fehér liszt
12 dkg puha vaj
1 teáskanál sütõpor
10 dkg nyírfacukor
2 evõkanál méz
4 evõkanál darált dió
4 evõkanál szeletelt mandula
4 evõkanál darabolt aszalt szilva
Elkészítés:
A liszteket kimérjük, elvegyítjük benne a sütõport, a diót, a mandulát és az aszalt szilvát. Hozzáadjuk a nyírfacukrot, a mézet és puha vajat. Összegyúrjuk, majd kisebb gombócokat formálunk, végül a tenyerünkkel ellapítjuk. Sütõpapírral bélelt tepsire helyezzük, majd elõmelegített 190 fokos sütõbe 12-14 perc alatt készre sütjük. Rácsra helyezve hûlni hagyjuk, majd dobozba tároljuk.