Mandulás csokoládés álom - paleo

2014-05-09

sponsored links







A Fb-on láttam egy képet errõl a sütirõl, azonnal megtetszett, anyák napjára gyorsan meg is leptem vele a családot. Az eredeti recept itt található Babette blogján, én kicsit változtattam rajta és nagyjából feleztem a mennyiséget, így már én is ehetem. Aki szereti a nagyon csokis sütiket, biztosan nem fog csalódni, kicsit idõigényes a krém miatt, de mindenképpen megéri kipróbálni egy ünnepi alkalomra. Van már a blogon több csokis torta is, egy csokis álom nevû paleo torta, az is finom és sokkal egyszereûbb, a blog legnépszerûbb receptje,  a sárgarépapürés csokitorta, nem véletlenül, szerintem az egyik legjobb csokitortában.


Hozzávalók:
10 dkg étcsoki (tej, cukor és szójamnetes)
15 dkg kókuszvaj
8 dkg erythritol (porrá õrölve)
3 tojás szétválasztva
15 dkg õrölt mandula
3 ek.  nyílgyökérpor
csipit só
1-2 ek. cukrozatlan kakaópor

A krém hozzávalói:
3 tojás
10 dkg erythritol (porrá õrölt)(ízlés szerint)
1 rúd vanília
5 dkg étcsoki (tej, cukor és szójamentes)
1-2 ek. kakaópor
3 nagy ek. puha kókuszvaj
kb. 1,5 dl kókuszkrém

A tojássárgákat habosra kevertem a porrá õrölt édesítõvel, amíg ki nem fehéredett. A csokit és a kókuszvajat vízgõz felett felolvasztottam, majd hagytam hûlni. Amikor kihûlt ezt is hozzáadtam. A száraz hozzávalókat elvegyítettem és ezt is belekevertem. A tojások fehérjét felvertem a sóval, majd kb a harmadával jól kikevertem a masszát, így fellazítottam, a többi fehérjét óvatosan beleforgattam. Sütõpapírral kibélelt formába öntöttem  (21 cm-es) és 180 fokon kb. 20-25 percig sütöttem, érdemes figyelni, minden sütõ más, nem szabad nagyon kiszárítani. Az egész tojásokat az édesítõvel és a vanília magokkalegy fém keverõtálba tettem és gõz fölött habos krémmé fõztem. Ez kb. 20 percig tart, akkor jó, ha már teljesen világos színû, egészen besûrûsödik, illetve kicsit elkezd összeesni) levéve a tûzrõl hûlni hagyjuk. Alacsony lángon kell csak fõzni, hogy a víz csak gyöngyözzön, és a tál ne érjen bele a vízbe, mert a tojás könnyen kicsapódhat. Egy másik fém tálban megolvasztottam a csokit, kicsit hagytam hûlni, majd a fõzött krémhez kevertem. Ezután hozzáadtam a kakaóport, mixerrel simára kevertem és ha teljesen kihûlt, hozzáadtam a puha kókuszvajat is, majd géppel habosra keverjük. Nekem ez nagyon csokisnak tûnt, meg elég kevésnek, így kókuszkrémet is kevertem hozzá, nem vertem habbá, csak mixerrel hozzákevertem. A kihûlt piskótára kentem a kihûlt krémet, majd hûtõbe tettem, hogy a krém teljesen megszilárduljon. Tálalás elõtt megszórtam cukrozatlan kakaóporral a tetejét. Friss gyümölcsökkel tálalva nagyon finom süti, köszönöm a receptet Babettnek:)




Troll a konyhámban már a facebookon is, akinek van kedve ott is követhet:)


Folytats a blogon ... trollakonyhamban.blogspot.com/2014/05...

sponsored links

Keres?s