Mandulás csoki kocka
sponsored links
Hozzávalók :
50 dkg cukor
2-3 evk. kakaópor
25 dkg ráma
10 dkg szeletelt mandula
50 dkg darált keksz
2 dl. víz
2 taásk. rumaroma, vagy 1 evk. rum
Tetejére:
10 deka tejcsokoládé , 1 teáskanál olaj
Spricceléshez:
5 deka fehér csokoládé, 1 teáskanál olaj
Díszítéshez:
Egy pár szem eper és vegyesen csokoládé
Elkészítése roppant egyszerû :
- 2 dl vízben a cukrot felfõzzük, és forrástól számítva 7 percig fõzzük
- majd levesszük a gázról,és hozzákeverjük a kakaóport, és a rámát
- ha elolvadt a ráma, hozzá adjuk a mandulát, és végül belekeverjük a darált kekszet
( ez egy sûrû massza lesz )
- szilikonos sütõpapírral bélelj ki egy téglalap alakú tepsit,vagy jénait
- és ebbe öntsd bele a masszát,egyenletesen kend el
- vizes késsel szépen el lehet simítani a tetejét
- olvaszd fel a tejcsokoládét 1 teáskanál olajjal
- keverd simára és öntsd a süti tetejére
- kend el egyenletesen
- olvaszd fel az étcsokoládét , 1 teáskanál olajjal
- rakd egy pici-lukú nyomózsákba és spricceld fel a tejcsokoládéval bevont süti tetejét
- rakd hûtõbe, legalább 6 órára ,vagy egy éjszakára
- hûlés után meleg vizes késsel szeletelt fel, és máris fogyasztható
- ha egy kicsit ünnepivé akarod varázsolni, akkor készíts a szeletelt kockák tetejére csokoládéval bevont epreket
Remélem nagyon egyszerû volt a leírás és értékelitek , hogy nem kell sütni ?