Mandulás - cseresznyés tejpite (paleo clafoutis)

2014-06-22

sponsored links

Varga Gábor: Reform desszertek címû könyvében láttam meg a receptet. Nagyon jól nézett ki, ott sárgabarackkal (biztos, hogy úgy is nagyon-nagyon finom lehet). Az állaga nekem kicsit fura, a férjemnek ezért nem is jött be, hiszen liszt nélkül kicsit szétesõsebb, morzsálódósabb, nedvesebb az állaga, de engem ez nem zavart. Az íze viszont nagyon finom és nem utolsó sorban nagyon egyszerû elkészíteni!




Hozzávalók:
300 ml mandulatej
3 tojás
60 g eritrit (vagy xilit, de abból 50 g is elég)
100 g darált mandula
300 g cseresznye kimagozva
fél rúd vanília kikapart magja
tetejére egy marék héjas mandula durvára darabolva
(nem szabad kihagyni, mert ettõl kap egy finom ropogósságot a sütemény)

A cseresznyéket kimagozom és a kikent, kókuszliszttel megszórt piteformába dobálom. Gyakorlatilag annyi cseresznyét használtam fel, hogy a piteformába mindenhova jusson (jó sok gyümölccsel szeretem). A tejet a tojásokkal, vaníliával, eritrittel és manduláva (ebben a sorrendben) összekevertem és a cseresznyékre öntöttem. 170 fokos elõmelegített sütõben sült 40 percet. Mikor már szilárd, készen van. Ki kell hûteni, így az igazi, sõt, hûtõbõl kivéve a legfinomabb. 


Folytats a blogon ... farkaselet.blogspot.com/2014/06/mandu...

sponsored links

Keres?s