MANDULÁS-PARMEZÁNOS PEREC
sponsored links
Hozzávalók kb. 28 db-hoz:
- 20 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 10 dkg darált mandula
- 10 dkg reszelt parmezán
- 1 teáskanál só
- 1 késhegynyi õrölt fûszerpaprika
- 1 tojássárgája
- kb. 1 evõkanál tejföl
- A lisztet dagasztógép táljába szitáltam, hozzáadtam a mandulát, és nagy lyukú reszelõn belereszeltem a vajat.
- Dagasztókarral morzsásra dolgoztattam.
- Gyúródeszkára öntöttem, és a sajttal, a sóval, a fûszerpaprikával, a tojássárgájával és a tejföllel egynemû tésztává gyúrtam.
- 1/2 cm vékonyra nyújtottam, perec alakú kiszúróval szaggattam.
- A maradék tésztát újragyúrtam és -szaggattam.
- A pereceket sütõpapírral bélelt tepsire sorakoztattam, és elõmelegített, 180 fokos sütõben kb. 18 perc alatt aranyszínûre sütöttem.
- A viszonylag keményebb tésztából intenzíven parmezánízû, ropogós, kekszszerû perecek lesznek.
- A kiszúrt perecek közepébõl leesõ 3 kis tésztadarabot is megsüthetjük, ezeket apró falatkaként, külön tálkában kínálhatjuk.
A perec alakú kiszúróformát a Cookori.com, a fotóhátteret a Fotókellék biztosította. A receptet megtaláljátok a Kifõztük gasztromagazin decemberi számában is.