MANDULÁS-PARMEZÁNOS PEREC

2017-12-30

sponsored links


Hozzávalók kb. 28 db-hoz:
  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg darált mandula
  • 10 dkg reszelt parmezán
  • 1 teáskanál só
  • 1 késhegynyi õrölt fûszerpaprika
  • 1 tojássárgája
  • kb. 1 evõkanál tejföl


  • A lisztet dagasztógép táljába szitáltam, hozzáadtam a mandulát, és nagy lyukú reszelõn belereszeltem a vajat.
  • Dagasztókarral morzsásra dolgoztattam.
  • Gyúródeszkára öntöttem, és a sajttal, a sóval, a fûszerpaprikával, a tojássárgájával és a tejföllel egynemû tésztává gyúrtam.
  • 1/2 cm vékonyra nyújtottam, perec alakú kiszúróval szaggattam.
  • A maradék tésztát újragyúrtam és -szaggattam.
  • A pereceket sütõpapírral bélelt tepsire sorakoztattam, és elõmelegített, 180 fokos sütõben kb. 18 perc alatt aranyszínûre sütöttem.
  • A viszonylag keményebb tésztából intenzíven parmezánízû, ropogós, kekszszerû perecek lesznek.
  • A kiszúrt perecek közepébõl leesõ 3 kis tésztadarabot is megsüthetjük, ezeket apró falatkaként, külön tálkában kínálhatjuk.


A perec alakú kiszúróformát a Cookori.com, a fotóhátteret a Fotókellék biztosította. A receptet megtaláljátok a Kifõztük gasztromagazin decemberi számában is.

Folytats a blogon ... hankka.blogspot.com/2017/12/mandulas-...

sponsored links

Keres?s