MANDULÁS KARAMELLÁS CUKORKA NARANCSHÉJJAL
sponsored links
Mindig szerettem volna bonbont, cukorkát készíteni, de nem mertem.
Mintha ördöngösségre kellett volna rávegyem magamat, annyira ódzkodtam tõle.
A csokibonbon még várat magára, nehezen tudok beszerezni megfelelõ öntõ formát, valamint kakaóvajat. Pedig a terveim már megvannak, ami a krémet illeti tisztán tudom mi lesz, csak az idõponttal vagyok még kétségekben.
A cukorka ötlete akkor született meg, amikor Gyemõke meghívott a névnapjára. Késõbb megtudtam, hogy nem igazán kedveli az édességet, de akkor már késõ volt. A cukorka díszcsomagolásban már átadva. Na, majd legközelebb körözöttet viszek neked Gyemõke, felmasnizva.
15 dkg cukrot és 15 dkg barnacukrot megkaramellizáltam.
Közben 20 dkg mandulát forró vízbe dobtam pár percre, majd lehúztam a barna héját, megszárítgattam és ...