Mandulavirág keksz

2012-03-12

sponsored links

Szeretem a mandulavirágzást ami hamarosan be is következik, de addig is siettem kissé a természet(em)et és mandulát virágoztattam a konyhában.

Maga a keksz nem szirom alakú eredetileg, de a fiúk egy-egy csodaszép saját készítésû hóvirággal érkeztek haza az oviból, és mindjárt meg is volt az ötlet, hogy szirmok készüljenek a tésztából, a fiúk virágszárait felhasználva pedig mandulavirágokként pózoljanak a kamerám elõtt, mert a keksz amúgy mandulás. Persze lehet sima kerek, vagy bármilyen más alakú kiszúróval is dolgozni akkor is ugyanolyan mandulás marad, csak hát az illúzió, és a feeling múlik el, de ezt igazán mindenki maga döntse el.

Az eredeti recepthez képest növeltem a mandula arányát, ezzel egyidejûleg csökkentettem a lisztet, így kicsit puhább lett a tészta, és ezáltal rusztikusabb, illetve egyenletlen felszínû. Ezt nem bántam. Valamint cukrot is ajánlottak szórni a tetejére, de én attól meg szoktam tartóztatni magam, és igazam is volt, egyrészt elég édes így is, másrészt az egyenletlen felszín miatt nem is látszott rajta, mert azért pár darabon kipróbáltam.

És végül ki találja ki, hogy milyen konyhai eszközzel készítettem a szirmokat, szirom kiszúró hiányában? Semmi bonyolultra ne gondoljatok. Nagyon kíváncsi vagyok ti hogyan oldanátok meg.

Hozzávalók:

80g liszt

80g teljes kiõrlésû liszt

220g vaj

100g cukor ...


Folytats a blogon ... kajapiazongora.blog.hu/2012/03/12/man...

sponsored links

Keres?s