Mandulavajas kenyér liszt nélkül, feketeszedres avokádós smoothie- paleo
sponsored links
Ezt a mandulavajas kenyeret már hónapokkal ezelõtt nézegettem, aztán valahogy elfeledkeztem róla. Nagyon egyszerû, nekem nagyon tetszik az állaga, és a sok tojás ellenére sincs tojás íze. Sok helyen láttam, de végül ezt a receptet követtem, ebbõl egy nagy kenyér lesz. Ez volt a kedvenc szendvicsem a héten, paleo sajtkrém, füstölt pisztráng, avokádó szeletek:) Ez még a vasárnapi reggelim volt, a kényeztetõ verzió, hétközben nincs idõm ilyenekre, meg korán reggel nem is bírnék ilyeneket enni. Sárgabarack-avokádó-feketeszeder smoothiet ittam, mit mondhatnék, szeretem a hétvégéket:)
Hozzávalók: (nagy kenyérhez)
45 dkg mandulavaj (nálam házi)
6 db tojás
2 tk. sütõpor (gluténmentes)
1/2 tk. Himalája só
1,8 dl langyos víz
Smoothie hozzávalói:
3 db sárgabarack (befõtt, cukor nélküli, de fagyasztott is jó)
10 dkg feketeszeder (fagyasztott)
1 nagy avokádó
2 dl kókusztej (vagy mandulatej)
A hozzávalókat mixerrel összkevertem, kókuszvajjal kikent teflon formába öntöttem és 160 fokos elõmelegített sütõben megsütöttem, szilikonos forma is jó. Nálam ez kb. 50 perc volt, de figyelni kell, a linkelt receptnél 1 óra volt. A mandulvaj lehet bolti is, de szerintem az igen drága, én házilag készítem, ez most vegyesen sima mandulából és blansírozott mandulából készült, azért nem lett olyan sötét. Jó nagy kenyér lesz belõle, nekem több, mint 1 hétig elég, mert egyedül eszem, legközelebb csak fél adagot sütök. Szendvicsnek is jó és pirítható is, ahogy írtam is, nekem az tetszik legjobban benne, hogy nincs tojás íze, laktató, legtöbbször alig bírok megenni 2 szeletet.
Troll a konyhámban már a facebookon is, akinek van kedve ott is követhet:)