Mandulavajas brownie (lisztmentes)
sponsored links
Mostanában nagy elõszeretettel gyártom a különbözõ olajos magvakból készült krémeket, errõl hamarosan olvashattok is bõvebben. Így volt itthon egy bögrényi házi készítésû mandulavaj, amit a paleo konyhában is gyakran használnak süteményekbe. (Nem kell megijedni, nagyon könnyedén elõállítható, csak pirított mandula kell hozzá.) Igaz, gyorsan fogy, mert a kicsi, aki kaja ügyben nem ismer lehetetlent, lábujjhegyen pipiskedve gyakran csippentett belõle, míg fotóztam. Mindössze négy-öt evõkanálnyi került ebbe a csokis süteménybe a liszt helyett, a végeredmény pedig a tökéletes brownie; kívül roppanós, belül krémes és brutálisan csokis. És naggggyon, naggyon finom! Mire feleszméltem,már csak ez a négy szelet maradt belõle.
Mandulavajas brownie
Hozzávalók:20 dkg vaj, 20 dkg étcsokoládé, 3 tojás, 10 dkg cukor, 4 evõkanál mandulavaj, 4 evõkanál ...