MANDULATEJ PUDING CSERESZNYE SALSA-VAL

2017-05-27

sponsored links

/BUDINETTI CON MANDORLE E CILIEGIE/

............... szeretem a mandula izét, és a készen kapható dobozos mandulatejbõl
rizsliszt hozzáadásával már régen szerettel volna elkésziteni ezt a pudingot.
Természetesen ahogy az évszakok és a friss gyömölcs felhozatal változik, úgy
változhat a salsa; eper, sárgabarack, õszibarack, szilva..... de egy bársonyos
csokoládé szósszal is finom...

 Hozzávalók:

8 dl dobozos mandulatej

8 dkg rizsliszt
15 dkg cukor
1 egész tojás
2 tojássárgája
1/2 citrom héja
50 dkg cseresznye
3 kanálnyi mandula forgács
2 dkg vaj



A tejet egy lábasba öntjük. Hozzáadjuk a fél citrom vékonyan levágott
héját (késsel) és 4 dkg cukrot. Felforraljuk, és ekkor lassan, sugárban
beleöntjök a rizslisztet, - állandó keverés közben 1-2 percig forraljuk
lassú tûzön, hogy besûrûsödjön. 5-10 percig pihentetjük, ezután
kihalásszuk belõle a citrom lefaragott héját.

Felverjük az egész tojást a tojássárgákkal és 5 dkg cukorral, majd állandó
keverés mellett a mandulatejhez adjuk.


Kisebb pudingformákat vékonyan kivajazunk, és belekanalazzuk a
pudingot. Tepsibe viz-fürdõbe rakjuk, és a sütõt 160 fokra elõmelegitjük.
Addig sütjük a pudingokat, amig szint nem kap a tetejük (kb 25-30 perc)
(alufóliával le is takarhatjuk az elsõ 15 percben)


A cseresznyéket kimagozzuk, és lehintjük 3-4 kanálnyi cukorral.
Lábasba öntjük, pici viz és csipet étkezési keményitõ hozzáadásával
néhány perc alatt összefõzzük. Kihûtjük.

Tálaláskor a pudingokat tányérra boritjuk, köré kanalazzuk a gyümölcs
salsa-t, és meghintjük serpenyõben megpiritott mandula-forgáccsal.









Folytats a blogon ... pizzorante.blogspot.com/2017/05/mandu...

sponsored links

Keres?s