Mandulatej
sponsored links
Több oka is lehet annak, hogy kipróbáld és megkóstold az olajos magokból, diófélékbõl készült tejet. Ételallergia, egészségügyi, morális... ezt mindenki eldönti maga.
De van egy nagyon egyszerû és ésszerû oka is: nagyon finom! Friss, üdít, mégis táplál, és tudod, hogy csak az van benne, amit beleteszel, nem manipulálta senki semmivel... szóval aki tudatos (nemfinnyás!) az mindenképpen próbálja ki!
1 liter mandulatejhez
kb 10 dkg mandula 1 éjszakára beáztatva
1 liter víz
1 csapott kiskanál fahéj
édesítõszer: kiskanál méz vagy pár csepp stévia, amit egyébként is használsz, csak cukor ne legyen!
A mandulát kevés vízzel simára turmixoljuk, hozzáadjuk a mézet vagy bármilyen édesítõszert, majd hozzáöntjük a ...