Mandulaszószos, édesburgonyás padlizsán-torony

2014-03-19

sponsored links


Egy viszonylag könnyen elkészíthetõ étel, ami ízhatásában viszont nagyon finom!:) Vacsorára magában is fogyasztható, én ebédre kiegészítettem egy kis fõtt barna rizzsel.

Mandulaszószos, édesburgonyás-brokkolis padlizsántorony
Elkészítési idõ: kb. 45 perc
Hozzávalók (2 fõre):
400 g édesburgonya, kis kockákra vágva
110 g padlizsán, kb. 1,5 cm-es karikákra vágva
2 ek. olívaolaj
tengeri só
1 kis fehér hagyma (tisztítás elõtt 50 g), finomra aprítva
30 g fehér mandulakrém
1/2 tk. aprított kakukkfû
õrölt fekete bors
120 g brokkoli

A mandulaszószhoz:60 g fehér mandulakrém
70 ml szénsavmentes ásványvíz
1 tk. citromlé
só, bors

Elõmelegítjük a sütõt 220 fokra, légkeveréssel.
A padlizsánt elkeverjük 1 evõkanál olívaolajjal és egy csipet sóval, majd az édesburgonyával együtt egy sütõpapírral bélelt tepsire tesszük. A középsõ sínen kb. 10 percig sütjük.
A maradék olívaolajat egy serpenyõben felmelegítjük, és a hagymát közepes tûzön kb. 3 percig pároljuk benne. Végül összekeverjük a megsült édesburgonyával és a mandulakrémmel. Hozzáadjuk a kakukkfüvet, sózzuk-borsozzuk.
A megmosott brokkolit sós vízben kb. 3 percig fõzzük, majd egy szitán lecsepegtetjük.
A mandulaszósz hozzávalóit egy kézi habverõvel összekeverjük, egy kis lábasban folyamatos keverés közben felfõzzük, sózzuk-borsozzuk.
És a tornyot megépítjük..., vagy a hozzávalókat a szósszal leöntve tálaljuk.:)

Forrás: Attila Hildmann: Vegan for Youth


Folytats a blogon ... www.vegagyerek.hu/2014/03/mandulaszos...

sponsored links

Keres?s