Mandulas-chiamagos palacsinta
sponsored links
Gondolom, nem vagyunk egyedul, akik várjuk a tavaszt. Szeretnenk sok zamatos gyümölcsöt enni, illetve Fanni lanyunknak és nekem is nagyon hiányzik a kertészkedés: az, hogy lássuk az elvetett magok kibujasat, gondozhassuk a kis növényeket...Ez a reggeli friss eperrel meg finomabb, de most melyhuto uritesi szezonban fagyasztott szederrel fogyasztottuk.
Hozzávalók:
15 dkg teljes õrlésû tonkolyliszt
7 dkg mandulaliszt
3 ek.chiamag
~4 dl mandulatej
~4 dl mandulatej
1 ek.sutopor
4 ek.olaj
1 ek.eritrit (nyirfacukor)
Fahéj, vanilia-izles szerint
Elkészítés:
A mandulatejbe belekeverjük a chiamagokat és kb 10 perc alatt hagyjuk, hogy megduzzadjanak. Eközben összekeverjük külön a száraz alapanyagokat, majd a mandulatejes chiamaghoz öntjük az olajat. Mindezt hozzáadjuk a száraz hozzavalokhoz. Kokuszzsirral kikent serpenyõben kisütögetjuk õket. Mézzel, sziruppal, lekvárral locsolva, gyümölcsökkel fogyasztjuk .
1 ek.eritrit (nyirfacukor)
Fahéj, vanilia-izles szerint
Elkészítés:
A mandulatejbe belekeverjük a chiamagokat és kb 10 perc alatt hagyjuk, hogy megduzzadjanak. Eközben összekeverjük külön a száraz alapanyagokat, majd a mandulatejes chiamaghoz öntjük az olajat. Mindezt hozzáadjuk a száraz hozzavalokhoz. Kokuszzsirral kikent serpenyõben kisütögetjuk õket. Mézzel, sziruppal, lekvárral locsolva, gyümölcsökkel fogyasztjuk .