Mandulaliszt házilag
sponsored links
Nyár óta tervezem hogy sütök macaront. Eddig ez nem jött össze, mert közbejött a munka, elõször 12 órákat dolgoztam, utána nem volt erõm még sütni-fõzni sem. Most hogy már több idõm van, elterveztem hogy azért is megcsinálom, sõt ha jól sikerülnek akkor karácsonyi gasztro ajándéknak újra el fogom készíteni.
Kezdõként rengeteg oldalt olvastam, tanulmányoztam hogy lenne a legmegfelelõbb elkészíteni. Szerencsére segítségemre volt/van egy szuper könyv (amivel még pár hónapja leptem meg magam): Jill Colonna, Akarom,mert Makaron! címû könyve.
kép:google
A könyv elõször leírja a macaron eredetét, a tárolását, problémamegoldást(10 pontban felsorolja mit ronthattunk el) egy alap macaron receptet(és még 43- at!), a tojásfehérje arányokat... Ezeket olvasva, és a képeket látva egyre jobban érdekelt a készítése.Pár nappal ezelõtt már tényleg rászántam az idõmet és az energiámat és elkészítettem az egyik fõ hozzávalót: a mandulalisztet.(Rengeteg mandula van a nagymamámnak, így felesleges lett volna ha boltit veszek)
Hozzávalók: ...