Mandula, citrom, fehér csoki

2014-04-02

sponsored links

Mindenféle tejfogyasztásnak vannak örvendetes melléktermékei. Ha jó házitejhez jutunk, a sûrû tejszínbõl lehet vajunk. Nálunk szokott lenni. De ha újabban növényi tejeket gyártunk, akkor a visszamaradó rostos mandula-kókusz, kesu-kókusz, makadámia-kókusz stb. keverékeket is jó lehet használni. Fõleg ugye sütikbe, mi másba.
CITROMOS-FEHÉR CSOKOLÁDÉS MANDULATORTA
350 g mandulatej készítése során keletkezõ maradék
(3 adag tejhez 180 g mandulát és 100 g kókuszreszeléket használtam összesen)
180 g kókuszolaj
130 g kókuszcukor
4 db tojás
1 csipet só
1 tk vaníliapaszta
2 db Meyer citrom reszelt héja és kifacsart leve
200 g laktózmentes fehér csokoládé
2 ek mandulatej
? tk mandulaaroma

A sütõt elõmelegítjük 180 °C-ra, egy 23 cm-es kerek tortaformát kikenünk kókuszolajjal.
A csokoládét a mandulatejjel leöntjük és vízfürdõn felolvasztjuk, simára keverjük, majd félretesszük hûlni.
A citromok kifacsart levét a felére beforraljuk, szintén hagyjuk hûlni.
A kókuszolajat megpuhítjuk, 100 g cukorral habosra verjük, a tojássárgákat egyenként belekeverjük. Hozzáadjuk a vaníliát, a citromlevet, a mandulaaromát, majd a mandulatej maradékához keverjük.
A tojásfehérjéket a sóval félig felverjük, majd a maradék cukrot hozzáadva kemény, fényes habbá verjük. Az ?-át belekeverjük a masszába, a többi habot pedig óvatosan beleforgatjuk.
A masszát az elõkészített formába simítjuk, betesszük a sütõbe és kb. 45 perc alatt készre sütjük.
Tálaláskor megszórjuk kevés porcukorral, illetve ha van otthon Limoncello, meglocsolhatjuk abból is 2 ek-lal.



Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/Makkakonyha/~...

sponsored links

Keres?s