Mandul?s t?nk?lykeny?r
sponsored links
Intenz?v ?z?, f?szeres keny?rre v?gytam, karakteresre, ami ?nmag?ban is finom, de egy kis hummusszal ?s friss roppan?s cs?r?val igazi ?z?lm?ny.
A f? alkot?eleme a Naturgoldshop Bio teljes ?rl?s? t?nk?ly s?t?kever?ke.
Hogy mi?rt a kever?k?
- Mert "?zvil?g?ban ?s felhaszn?l?s?ban a t?nk?lyliszt ?ll a legk?zelebb a klasszikus lisztekhez, ez?rt k?nnyen beilleszthet? a hagyom?nyos ?s a modern konyh?ba is".
- Mert itt van a szomsz?domban, ?s helyi termel?.
- Mert meggy?z?tt, hogy kever?k l?v?n csod?latosan viselkedik minden form?ban. Rohan?s h?tk?znapokra t?k?letes v?laszt?s. Ha az alapokt?l indulunk, akkor csak v?z hozz?ad?s?val is kiv?l? keny?r, ?s p?ks?tem?ny s?thet? b?rmelyik fajt?j?b?l.
- 1 csomag Bio teljes ?rl?s? t?nk?ly s?t?kever?k
- 450 ml v?z
-50 gr pir?tott , apr?tott mandula
-50 gr szez?mmag, lenmag kever?k.
A hozz?val?kat egy nagyobb t?lban alaposan ?sszekeverj?k. A mandul?b?l ?s a magokb?l meghagyunk 1-1 ev?kan?lnyit, amit majd a tetej?re fogunk sz?rni.
Letakarva langyos helyen kelesztj?k 30-60 percig.
Miut?n a t?szt?nk megkelt egy tapad?smentes vagy s?t?pap?rral b?lelt hossz?k?s form?ba ?ntj?k. Ehhez egy szilikon lap?tot haszn?ljuk. A t?szta l?gyabb, s mivel nem ig?nyel dagaszt?st, ez?rt form?znunk sem sz?ks?ges. A t?szta kel?s ?s s?l?s k?zben sz?pen ki fogja t?lteni a form?t ?s a k?peken l?that? m?don gy?ny?r?en szeletelhet? lesz.
A form?ban m?g igaz?thatjuk. Vizezz?k be a szilikon lap?tunkat ?s sim?tgassuk el egyenletesen a t?szt?t. Sz?rjuk meg a marad?k mandul?val ?s magokkal.
Am?g a s?t? melegszik, a t?szta kel a form?ban.
180 fokra el?meleg?tett g?z?s s?t?ben 60 percig s?tj?k. A g?zt biztos?t? vizes ed?nyt 20 perc ut?n vegy?k ki ?s s?ss?k tov?bb a kenyeret. Ha megs?lt, azonnal vegy?k ki a form?b?l ?s r?cson hagyjuk kih?lni.