Mandul?s csillag
sponsored links
???????????????????????????????????????
Hozz?val?k:
a t?szt?hoz:
1 c s o m a g ( 1 2 g ) s ? t ? p o r
3 0 0 g l i s z t
2 5 0 g v a j
1 t o j ? s s ? r g ? j a
2 e v ? k a n ? l s z ? n t e l e n m a n d u l a k i v o n a t
1 0 0 g p o r c u k o r
k e v ? s t e j f ? l ( e l h a g y h a t ? )
a tetej?re:
1 t o j ? s f e h ? r j e
c u k o r
????????????????????????????????????????
Gy?r?deszk?ra szit?ljuk a s?t?porral elvegy?tett lisztet. Beledaraboljuk ?s elmorzsoljuk a vajat, majd ?sszegy?rjuk a toj?ss?rg?j?val, a mandulakivonattal ?s a porcukorral ? ha sz?ks?ges, pici tejf?lt is adhatunk hozz?. Pihentet?s n?lk?l kb. 1/2 cm v?konyra ny?jtjuk, csillag alak? kisz?r?val szaggatjuk. A kekszeket s?t?pap?rral b?lelt tepsire sorakoztatjuk, ?s el?meleg?tett, 180 fokos s?t?ben aranysz?n?re s?tj?k. K?zben a toj?sfeh?rj?t vill?val enyh?n felhabos?tjuk. A s?t?b?l kivett, m?g forr? kekszeket egyes?vel megkenj?k feh?rj?vel ?s azonnal cukorba forgatjuk. ?gyelj?nk r?, hogy egyszerre csak 1?2 kekszet kenj?nk, ut?na r?gt?n cukrozzuk, mivel a feh?rje hamar sz?rad! A s?tem?nyt kih?lve, t?lc?ra rendezve k?n?ljuk.