Mandarinos túrókrémtorta
sponsored links
Egy nagyon könnyû túrókrémtorta receptet hoztam nektek, amit a férjem születésnapjára találtam ki. Nem csak finom de nagyon könnyen el is készíthetõ.
Próbáljátok ki!
Hozzávalók a piskótához:
3 db tojás
6 evõkanál hideg víz
A tojások súlyának megfelelõ,barna cukor és fehérliszt
1 mokkáskanál sütõpor
Továbbá a sütéshez: egy 24 cm-es kerek kapcsos tortaforma és szilikonos sütõpapír
Hozzávalók a túrókrémhez:
50 dkg túró
6 dl. habtejszín
20 g. instant zselatinpor
20 g. étkezési zselatin + 6 evõkanál víz
Továbbá: kb 2 dl. mandarinlekvár,vagy helyettesíthetõ narancslekvárral.
Díszítéshez: Porcukor a torta tetejére és leveles mandarinok
Elkészítése:
Melegítsük elõ a sütõt 170 fokon,gáznál 1-2 fokozat között.
Mérjük meg a tojások súlyát és jegyezzük fel!
Egy tálba üssük fel a tojásokat,adjuk hozzá a vizet és a cukrot,majd egy gépi habverõvel verjük habosra. A lisztet keverjük el a sütõporral és egy fakanál segítségével keverjük bele a felvert tojáshabba. A tortaforma aljába vágjunk egy kerek szilikonos sütõpapírt és öntsük bele a piskótamasszát. Egyenletesen kenjük el és tegyük a sütõbe sülni.
Tûpróbáig sütjük,majd a formában hagyjuk kihûlni.
Közben készítsük el a krémet.
A tejszínhabot verjük kemény habbá az instant zselatinporral.
A túrót törjük át egy villa segítségével.
A zselatint keverjük össze a vízzel és melegítsük fel,majd adjuk hozzá a túróhoz.
Végül keverjük bele a felvert tejszínhabot.
( Itt jegyezném meg hogy én cukrot nem szoktam a krémbe tenni,de ha ti szeretnének tegyetek bele ízlés szerinti porcukrot,amit a tejszínhabbal verjetek fel! )
A torta betöltése:
A piskótát vágjuk ketté és kenjük meg vastagon a belsõ lapjait mandarinlekvárral.
A piskóta tetejét ( ami sütés közben felül volt) tegyük a tortaformába a lekváros oldalával felfelé.
Erre halmozzuk rá az összes túrókrémet és kenjük el egyenletesen.
Borítsuk rá a másik tortalapot a lekváros oldalával lefelé.
Ha jól dolgoztunk akkor a papíros tortalapunk lesz felül.
Tegyük be a hûtõbe egy éjszakára pihenni.
Másnap
Vegyük ki a tortát a hûtõbõl és egy széles pengéjû késsel óvatosan vágjuk körbe a forma belsõ oldala mentén. Vegyük le róla a formát és porcukorral szórjuk be a tetejét,majd tegyük át egy torta állványra. Díszítésként rakjunk a tetejére a leveles mandarinokból.