Mandarinos-fûszeres olívaolajban pácolt ropogós libacomb libaaprólékos paellával/ludaskásával
sponsored links
Elmeséltem az elsõ két részben, hogyan indult a nagy Márton napi libaprojekt. Egy hétkilós libát áldoztam, dolgoztam fel ennek oltárán.
A libát szépen elõkészítettem: a test és bõrös hájat kisütöttem, néhány csontosabb libarészbõl és aprólékból libalevest fõztem. A szárnytöveket és a combokat egy fõételhez elõkészítettem. Ehhez a fõételhez ludaskását szántam, ahogyan magát a fõrészeket, a ludaskását is kicsit újszerûen fõztem meg. A szárnytöveket és a combokat egy egyszerû, de különlegesnek mondható pácban pácoltam sütés elõtt. Az aprólékokból és néhány darab nemes színhúsból (például a liba osztrigája, mely az egyik legfinomabb falatja a szárnyasnak) gazdag, zöldséges paellát készítettem köret gyanánt.
Mandarinos-fûszeres olívaolajos pác:
1 mandarin lereszelt héja
1 mandarin leve ...