Mandarinos-fûszeres olívaolajban pácolt ropogós libacomb libaaprólékos paellával/ludaskásával

2011-11-10

sponsored links

Néha csak apróságokban kell eltérnünk hagyományos ételeinknél ahhoz, hogy valami újszerût alkossunk, de a hagyományok minden erényét megõrizzük.

Elmeséltem az elsõ két részben, hogyan indult a nagy Márton napi libaprojekt. Egy hétkilós libát áldoztam, dolgoztam fel ennek oltárán.

A libát szépen elõkészítettem: a test és bõrös hájat kisütöttem, néhány csontosabb libarészbõl és aprólékból libalevest fõztem. A szárnytöveket és a combokat egy fõételhez elõkészítettem. Ehhez a fõételhez ludaskását szántam, ahogyan magát a fõrészeket, a ludaskását is kicsit újszerûen fõztem meg. A szárnytöveket és a combokat egy egyszerû, de különlegesnek mondható pácban pácoltam sütés elõtt. Az aprólékokból és néhány darab nemes színhúsból (például a liba osztrigája, mely az egyik legfinomabb falatja a szárnyasnak) gazdag, zöldséges paellát készítettem köret gyanánt.

Mandarinos-fûszeres olívaolajos pác:

1 dl extra szûz olívaolaj

1 mandarin lereszelt héja

1 mandarin leve ...


Folytats a blogon ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s