Maláj csirkecombok, petrezselymes naannal
sponsored links
Az elmúlt hét eléggé lehangoló volt. Tavasz??? Azt sem tudom már milyen amikor 10 fok fölött van a hõmérõ higanyszála. Napsütés, jó idõ, friss levegõ, fák virágzása... azt hiszem most csak erre vágyok. Jöjjön már végre a tavasz!!! Múlt héten bizakodtam, hogy mára már jó idõ lesz, de ahogy közeledett a hétvége egyre csak rosszabbat ígértek. Ma meglepõdve néztem, hogy hétvégén akár 20 fok is lehet. Mit nem adnék egy szép tavaszias, kirándulós napért!!! Addig is nincs más dolgom, fõzök és elvégzem az itthoni teendõket.
Maláj csirkecombok, petrezselymes naannal
Hozzávalók (4 személy részére):
1,5 kg csirkecomb
a páchoz:
40 dkg görög joghurt
1 konzerv darabolt paradicsom
3 evõkanál olívaolaj
2 vöröshagyma
6-7 gerezd fokhagyma
2 teáskanál õrölt kurkuma
1/2 teáskanál õrölt kardamom
1 teáskanál õrölt római kömény
1 kávéskanál õrölt szerecsendió
1/2 teáskanál õrölt gyömbér
2 teáskanál garam masala
só
a naan lepényhez:
20 dkg teljeskiõrlésû tönkölyliszt
20 dkg liszt
1 dkg friss élesztõ
2 kávéskanál só
2 teáskanál cukor
12 dkg joghurt
2 evõkanál olaj
1 dl langyos tej
kb. 1 dl víz
1 kis csokor darabolt petrezselyem
Elkészítés:
Elõször elkészítjük a pácot. A vöröshagymát megpucoljuk, apróra daraboljuk. A konzerv darabolt paradicsomot kikeverjük a joghurttal, hozzáadjuk a vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, az olívaolajat és a fûszereket. A csirkecombokat tepsibe sorakoztatjuk, leöntjük a páccal, majd alufóliával betakarjuk és hûtõbe helyezzük egy éjszakára. Másnap elõmelegített 180 fokos sütõbe tesszük, kb. egy óra alatt puhára pároljuk.
A naan lepényhez elõször a langyos tejben elkeverjük az élesztõt és a cukrot. Hozzáadjuk a kimért lisztekhez, majd elvegyítjük benne a sót, az olajat és a petrezselymet. További víz hozzáadásával rugalmas tésztát dagasztunk belõle. Letakarva kb. 40 perc alatt duplájára kelesztjük. Lisztezett felületre borítjuk, 8 egyenlõ részre osztjuk, majd cipót formálunk belõle. Ezután 10 percet pihentetjük, végül mindegyiket egész vékonyra, kör alakúra nyújtjuk. Forró serpenyõben mindkét oldalát készre sütjük, rácsra tesszük és letakarjuk egy konyharuhával.
A szaftos csirkecombokat naan lepénnyel és, vagy rizzsel tálaljuk.
Maláj csirkecombok, petrezselymes naannal
Hozzávalók (4 személy részére):
1,5 kg csirkecomb
a páchoz:
40 dkg görög joghurt
1 konzerv darabolt paradicsom
3 evõkanál olívaolaj
2 vöröshagyma
6-7 gerezd fokhagyma
2 teáskanál õrölt kurkuma
1/2 teáskanál õrölt kardamom
1 teáskanál õrölt római kömény
1 kávéskanál õrölt szerecsendió
1/2 teáskanál õrölt gyömbér
2 teáskanál garam masala
só
a naan lepényhez:
20 dkg teljeskiõrlésû tönkölyliszt
20 dkg liszt
1 dkg friss élesztõ
2 kávéskanál só
2 teáskanál cukor
12 dkg joghurt
2 evõkanál olaj
1 dl langyos tej
kb. 1 dl víz
1 kis csokor darabolt petrezselyem
Elkészítés:
Elõször elkészítjük a pácot. A vöröshagymát megpucoljuk, apróra daraboljuk. A konzerv darabolt paradicsomot kikeverjük a joghurttal, hozzáadjuk a vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, az olívaolajat és a fûszereket. A csirkecombokat tepsibe sorakoztatjuk, leöntjük a páccal, majd alufóliával betakarjuk és hûtõbe helyezzük egy éjszakára. Másnap elõmelegített 180 fokos sütõbe tesszük, kb. egy óra alatt puhára pároljuk.
A naan lepényhez elõször a langyos tejben elkeverjük az élesztõt és a cukrot. Hozzáadjuk a kimért lisztekhez, majd elvegyítjük benne a sót, az olajat és a petrezselymet. További víz hozzáadásával rugalmas tésztát dagasztunk belõle. Letakarva kb. 40 perc alatt duplájára kelesztjük. Lisztezett felületre borítjuk, 8 egyenlõ részre osztjuk, majd cipót formálunk belõle. Ezután 10 percet pihentetjük, végül mindegyiket egész vékonyra, kör alakúra nyújtjuk. Forró serpenyõben mindkét oldalát készre sütjük, rácsra tesszük és letakarjuk egy konyharuhával.
A szaftos csirkecombokat naan lepénnyel és, vagy rizzsel tálaljuk.