Malacsült és a karácsony második menüje
sponsored links
Az volt a tervem, hogy a karácsonyi napok alatt a lehetõ legkevesebb idõt töltöm a konyhában. Ezért amit csak lehetett elõkészítettünk, illetve olyan ételeket választottam, amik nem igénylik a folyamatos munkát. A második karácsonyi menü sütõtök krémleves és sült malac volt, desszertként pedig panna cotta.
A leveshez nagydobosi tököt használtam, amit nem igazán szeretek, de ez volt Sára kívánsága. Az a tapasztalatom, hogy a kanadai vajtöknek szebb színe lesz, ha pürésítem. De leginkább a hokkaido tökre esküszöm. Szóval, a tököt kisebb kockákra vágva serpenyõben megpirítottam, majd turmix gépben pürésítettem. Ízesítéshez sót, borsot, szerecsendiót használtam, alaplével és tejszínnel felengedtem. Ennyi az egész. Jó elõre el lehet készíteni és a hûtõben még napokig eláll, tálalás elõtt csupán fel kell melegíteni. Nagyon jól kiegészíti a pirított tökmag és vékony pirított szalonna csíkok.
A rokonság malacot akart. Nem egyszerû kívánság, mert malacot szilveszterre szokás készíteni, így karácsonykor nem lehet kapni. Úgy tûnt, hogy le is kell venni a menürõl, mert sehol sem volt kapható. Amikor már letettem róla, hívott Ildi barátnõm, hogy sikerült egy malacot szereznie. Úgy döntöttem, hogy a két hátsó sonkáját félreteszem és ...