Malacs?lt vele s?lt z?lds?gk?rettel.
sponsored links
Nagyon ritk?n veszek malach?st, de a napokban a hentesn?l megl?ttam egy sz?p csontos malaccombot, ?s r?gt?n el is d?nt?ttem, hogy a h?tv?gi eb?d?nk malacs?lt lesz, melyet a k?retnek sz?nt z?lds?gekkel s?t?k meg. A h?st tegnap bef?szereztem, ma pedig a z?lds?gekkel egy?tt ker?lt be a s?t?be..... puh?ra p?rol?s ut?n, pedig sz?p pirosra s?t?ttem.
Hozz?val?k:
kb. 1,5 kg csontos malaccomb
4 db s?rga krumpli
2 db s?rgar?pa
1 db lila hagyma
30 dkg csiperke gomba
s? (?zl?s szerint)
?r?lt sz?nes bors (?zl?s szerint)
2 tk ?tel?zes?t?
1tk major?nna
1 tk kakukkf?
1 tk f?st?lt pirospaprika
2 gerezd fokhagyma
kb. 1,5 dl v?z
2-3 ek sert?szs?r
A malach?st ?rdemes m?r el?z? nap bef?szerezni, majd s?t?sig a h?t?ben pihentetni.
A h?st d?rzs?lj?k be az el?z?leg ?sszepr?selt fokhagym?val, majd ?zl?s szerint s?zzuk, borsozzuk, sz?rjuk meg 1 te?skan?l ?tel?zes?t?vel, 1 te?skan?l major?nn?val, 1 te?skan?l morzsolt kakukkf?vel, a f?st?lt pirospaprik?val, majd fedj?k le a t?lat, ?s felhaszn?l?sig tegy?k be a h?t?be, hogy az ?zek j?l ?tj?rj?k a h?st.
A krumplit pucoljuk meg, ?s v?gjuk fel ?zl?s szerinti kock?kra. A s?rgar?p?t pucoljuk meg, majd karik?zzuk fel. A gomb?t tiszt?tsuk meg, majd a nagyobbakat negyedelj?k. A lila hagym?t pucoljuk meg, v?gjuk f?lbe, majd v?konyan szeletelj?k fel.
Ezut?n a krumplit, s?rgar?p?t, ?s a gomb?t keverj?k ?ssze, majd ?zl?s szerint s?zzuk, borsozzuk, sz?rjuk meg a marad?k f?szerekkel, ?s forgassuk ?ssze.
Az olvasztott zs?rt ?nts?k egy tepsibe, majd helyezz?k a k?zep?re a bef?szerezett h?st.
Ezut?n rakjuk k?r? a bef?szerezett z?lds?geket, sz?rjuk r? a felszeletelt hagym?t, majd ?nts?k al? a vizet, ?s fedj?k le aluf?li?val a tepsit.
Helyezz?k be el?meleg?tett s?t?be, majd kb. 2 ?ra alatt p?roljuk puh?ra.
Ezut?n vegy?k le a f?li?t, ha sz?ks?ges tegy?nk al? m?g zs?rt, majd helyezz?k vissza a s?t?be, ?s s?ss?k sz?p pirosra. (s?t?s k?zben a h?st ford?tsuk ?t, hogy mindk?t oldala sz?p pirosra s?lj?n)
T?lal?s el?tt a s?lt h?st ?zl?s szerint daraboljuk fel, majd a z?lds?gk?rettel ?s ?zl?s szerinti sal?t?val, savany?s?ggal k?n?ljuk. A malacb?r ugyan nem s?l ropog?sra, de nagyon finom ?s puha.