Malacpörkölt szalvétagombóccal
sponsored links
Bár, sok helyen a szilveszteri vacsora fõ fogása a malachús, valójában ezen a napon, a hagyományok szerint nem szabad csak halat, szárnyast és vadat enni.
A hal elúszik az elõzõ évek gondjaival, bajaival, a szárnyas elkaparja, a vad pedig elszalad vele. Az új év elsõ napján viszont éppen fordított a helyzet, ekkor szinte kötelezõ valamilyen malacból készült fogást tenni az asztalra, hogy kitúrja a következõ évre a szerencsénket.
A fentieket figyelembe véve, most tehát nem szilveszteri, hanem újévi receptet hoztam, ami a Kifõztük magazin decemberi számában is megjelent.
Hozzávalók 4 személyre
1000 g bõrös malachús
4 evõkanál étolaj
1 fej vöröshagyma
1 kávéskanál õrölt pirospaprika
50 ml száraz fehérbor ...