Makói töltött hagyma
sponsored links
Néhány hete beszámoltam makói kirándulásomról, és a Hagymatikum megnyitója ürügyén végigevett tartalmas étkezésekrõl. Búcsúajándékként kaptam egy szakácskönyvet, melyet a helyi önkormányzat adott ki, és a makóiak által beküldött, házi recepteket tartalmaz. Azóta többször kézbe vettem, de az elmúlt hétvégén érkezett el az ideje, hogy megfõzzek belõle valamit. A fogadáson nagyon ízlett a töltött hagyma, így emellett döntöttem. Budapesten került egy kis utánjárásba, hogy igazi makói hagymához jussak, de végül ott ékeskedett a konyhapultomon 8 méretes példány. De az igazi kihívás ezután következett: egy hagymát kivájni úgy, hogy a talpa egyben maradjon, egy kezdõnek nem egyszerû feladat. Végük egy almacsumázó segítségével kivájtam õket, és innen már könnyen ment minden.
Hozzávalók:
- 8 fej makói hagyma
- 200 g darált sertéshús
- 3 evõkanál olaj ...