Makói csirkemell
sponsored links
Ez egy egészen egyszerû húsos fogás, ami nem sokban tér el a rántott csirkétõl, de azért mégis picit más az íze. Kínálhatjuk hagyományos körettel, akár krumplipürével is, de nálunk most friss zöldségekbõl készült salátával kapta a család.
A recept megjelent a Kifõztükmagazin szeptemberi számában is.
Hozzávalók 4 személyre:
*2 nagyobb csirkemell filé
*2 dl tej
*3 nagy gerezd fokhagyma
*1 kávéskanál só
*15 dkg liszt
*3 kisebb tojás
*1 közepes fej vöröshagyma
*15 dkg zsemlemorzsa
*Bõ olaj a sütéshez
A megtisztított húst elszeleteljük, majd vékonyra klopfoljuk.
A tejbe zúzzuk a fokhagymát, majd egyesével beleforgatjuk a csirkeszeleteket, amiket pár óra pihenés után szárazra törlünk, és meghintjük sóval.
Elõször lisztbe forgatjuk, majd a kissé felvert tojásba, amibe finomra reszeltük a vöröshagymát, végül a zsemlemorzsába.
Bõ, forró olajban pirosra sütjük.
Papírtörlõn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.