MAKRÉLÁS SZENDVICS PARADICSOMSALSÁVAL, KAPROS MAJONÉZZEL
sponsored links
Aki szokta olvasni a blogot, már tudja, hogy szeretem a halakat. Persze nem az otthoni pontyhalászléra gondolok, azt nem. A finom, frissen fogott halakat.
Amíg otthon nem létezett a NordSee, képes voltam rávenni a Férjemet, menjük el Bécsbe és együnk ott egy szendvicset. Mondjuk szerencsére nem volt nehéz :-)
Aztán gyorsan rájöttem, hogy az sem az igazi, sokkal jobb ha itthon magam készítem el a halas szendvicset. Elvégre nem nagy dolog.
A végsõ lökést ehhez a szendvicshez azonban egyik kedvencem, Hugh Fearnley Whittingstall adta meg, aki valamelyik este hasonló szendvicset dobott össze (na jó, a kenyeret maga sütötte hozzá, naná!). Én pedig annyit csavartam rajta, hogy a sima majonéz helyett kicsit zöldebbet kreáltam, vagyis jól megkaproztam. A kapor tudom jól, hogy nagyon megosztó tud lenni: valaki vagy imádja vagy gyûlöli. Arany középút nincs az õ esetében....
Mindenesetre ezt a szendvicset készítettem el egyben a VKF következõ fordulójára, aminek ezúttal Nyári Konyha a háziasszonya. A feleadat ezúttal az volt, hogy zöld levélbõl készítsünk valamit. Mivel jön az õsz, végiggondoltam, hogy vajon mi fog a zord télen zöldek közül legjobban hiányozni, és az bizony a kapor. Tudom, hogy nem túl kreatív, de ahogy a River Cottage sztárja is megmondta: a legjobb dolgok gyakran a legegyszerûbbek. Na, ez a szendvics is ilyen lett!
Hozzávalók 2 db szendvicshez:
2 db ciabatta vagy 1 nagy, keresztben félbevágva ...