Majoránnás sütõkolbász (paleo)

2017-05-07

sponsored links



Grillezéshez készítettük ezeket a kolbászokat. Ha nincs kolbásztöltõ, akkor is érdemes nekiállni, hiszen a masszából pogácsákat formázva is elkészíthetjük, akár grillen, akár sütõben. A kolbász nem lesz hagyományos magyaros kolbász színû, de ízre így is nagyon remek. A színén pedig plusz pirospaprika hozzáadásával segíthetünk, ha ragaszkodunk a megszokott színvilághoz.

Hozzávalók:

1 kg darált sertéscomb
1 kg darált sertésdagadó (porcogó nélkül)
50 dkg darált tokaszalonna (bõr nélkül)
5 dkg só
5 gramm õrölt fehér bors
1 gramm õrölt szerecsendió
5 gramm szárított majoránna 
5 gramm pirospaprika
1 teáskanál dijoni mustár
2-4 gerezd összezúzott fokhagyma

a töltéshez:
4-5 méter bél

a tálaláshoz:
curryszósz (recept itt)
mustár
fermentált zöldség (receptek itt)

A kolbász hozzávalót alaposan összedolgozzuk. Többször váltott hideg, bõ vízben 3-4 óra alatt kiáztatjuk a sózott kolbászbelet. Elõkészítjük a töltéshez a kiáztatott belet. Kés fokával, deszkán kissé megkaparjuk, majd többször váltott vízben újra átmossuk. 1 méter hosszú darabokra vágjuk. A kolbásztöltelékkel a töltõt háromnegyed részig megtöltjük. A töltõfát a helyére illesztjük. A töltõcsõ végét langyos vízzel bekenjük és a belet óvatosan, vigyázva, hogy ki ne szakadjon ráhúzzuk, pár centis darabot visszahagyva a végébõl. Erre a bélvégre csomót kötünk, majd a töltõfát lassan nyomva a kolbászhúst a bélbe töltjük. A kolbásztöltés általában két emberes munka, az egyik a töltõt nyomja, míg a másik fogja és lassan húzza a már megtöltött kolbászt. A megtöltött kolbászt, tetszõleges távolságonként egyszer kétszer megcsavarjuk. Végire csomót kötünk. Bõ vízben lemossuk, lecsepegtetjük és felhasználásig tiszta rúdra akasztva, hideg helyen tároljuk. Sütés elõtt a kolbászokat 4-5 centinként sütõvillával megszurkáljuk. Grillen megsütjük, vagy leöntjük a felforrósított zsírral és 175 fokos sütõben szép pirosra sütjük. Azonnal, forrón tálaljuk.

A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.

A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.

Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek: https://www.facebook.com/groups/523183661193999/ A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!



Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/AnitaKedvence...

sponsored links

Keres?s