Majorannás zöldborsófõzelék
sponsored links
Én még nem unom a zöldborsót, és remélem, Ti sem. :) Ha már létezik majorannás krumplifõzelék, akkor miért ne lehetne a zöldborsóhoz is adni egy kis majorannát? Azért így elsõre nem sokat, csak mégis, hogy vajon milyen lehet. Finom. :) Bár nagyon hasonlóan készült ez a fõzelék is, mint a többi fent lévõ, azért mégis leírom, hátha valakinek egyszer pont ez tetszik meg. *-*
Elkészítése
A megtisztított sárgarépát félkarikákra vágom és a még szinte fagyos borsóval kevés margarinon megfuttatom. Megszórom kevés liszttel, és gyorsan elkavarom, hogy nehogy leégjen. Felöntöm kevés vízzel, ízesítem sóval, borssal, majorannával, késõbb cukorral. 5-10 perc elteltével ráöntöm a tejet és puhára fõzöm.
Hozzávalók:
30-40 dkg zöldborsó (fagyasztott, de házi termésû)
1 nagyobb répa
3 dkg margarin
1 ek. liszt
1 dl víz ...