Majorannás krumplifõzelék sült kolbásszal és téli képek
sponsored links
Ebben az esetben a gombhoz kerestem a kabátot, vagyis a kolbászhoz a fõzeléket. Magyar biokolbászt találtam az üzletben, igaz csak azért vettem meg, mert 50 %-ra le volt árazva, egyébként csillagászati ára van. Pár üzlet csinálja ezt, a szavatossági idõ lejárata elõtt pár nappal leárazzák az ilyen cuccokat. Nekem meg van fagyasztóm, ilyenkor szoktam többet vásárolni. Ez szabadon tartott malackákból készült kolbász, az van ráírva, hogy egy boldog malac:) Nem biztos, hogy õ is egyetértene. Mindenesetre sokkal finomabb, mint a norvég virsliszerûségek. A fõzelék egyébként a páromnak is nagyon bejön, pláne ilyen feltéttel, igaz ez neki leves. Mert hát hogyan lehetne a fõzeléket lefordítani, sehogy, mert nincs rá szó, csak körülírni lehet. Az is igaz a brittek levesei többnyire ilyen sûrûek. Mindenesetre mindenki boldog volt, jót ettünk:) Még aztuán legalább háromszor megjegyezte, hogy ez a "leves" mennyire finom, õ még ilyen jót nem evett. Pedig szoktam ilyet fõzni, de a férfiakon kiigazodni nem lehet.
Hozzávalók:
1 kg burgonya
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
víz
só, bors
majoranna ...
1 kg burgonya
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
víz
só, bors
majoranna ...