Majorannás, hagymás burgonyakrémleves
sponsored links
Bár én a húsvéti sonka fõzõlevének egy részét bögrébõl megittam, azért maradt még, ami felhasználható valamire. :) Például leveshez. Ha lenne kutyám, neki is odaadnám valami finomságot beleaprítva. :)
Elkészítése
Az apróra vágott hagymát és felkarikázott fokhagymát zsíron megfuttatjuk, majd majorannával fûszerezzük. Külön sózást nem igényel. Rátesszük a felkockázott krumplit, felöntjük a sonkalével és szükség szerint vízzel. Az egészet puhára fõzzük, öntünk bele kevés tejszínt és összeforraljuk. Amikor kész, botmixerrel pürésítjük. (Ha túl sûrû lenne, kevés vízzel hígítva újra forralhatjuk.)
Hozzávalók:
kb. 3 dl sonkalé
5-6 dl víz
30 dkg krumpli
1 közepes hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 kk. majoranna
1-2 ek. zsír
1-1,5 dl tejszín