Majonézes zöldségsaláta
sponsored links
Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg fagyasztott, aprított zöldségkeverék(sárgarépa, zöldborsó, zöldbab, piros paprika), 170 g kukoricakonzerv, 2 krumpli, 1 zöldhagyma, 3 fõtt tojás, 1 tojás, 2 dl olaj, 2 dl görög joghurt, 1/2 citrom, só, fehérbors.
Elkészítése: A joghurtot sûrû szitán lecsöpögtetjük. A krumplit sós vízben, héjában megfõzzük, ha kihûlt kis kockákra vágjuk. Sós vizet fõni teszünk, mikor forr, beletesszük a fagyasztott zöldségkeveréket és újraforrástól számítva 8 percit fõzzük, majd leszûrjük, hideg vízzel leöblítjük. A konzervkukoricát leszûrjük, átmossuk és lecsöpögtetjük. A fõtt tojásokat megpucoljuk, 1 fõtt tojássárgából, a nyers tojássárgával és az olajjal majonézt kavarunk. 2 evõkanállal félreteszünk, a többit összekavarjuk a joghurttal, sózzuk, borsózzuk és citromlével ízesítjük. A zöldhagymát, valamint a tojások fehérjét(a nyers tojásfehérjét mikrózzuk) és a megmaradt sárgáját apróra vágjuk. Az összes zöldséget egy tálba tesszük, sózzuk, borsózzuk, ráöntjük a joghurtos majonézt és összekavarjuk, tetejét elsimítjuk, rákenjük a félretett majonézt és tetszés szerint díszítjük. A salátát 2 órára hûtõbe tesszük, majd tálaljuk.
Megjegyzés: A képen látható tálalást tálalógyûrûvel kell végezni, de csak közvetlen a felszolgálás elõtt. Ebben az esetben a majonézt is akkor simítjuk a tetejére.