Majonézes-tojásos õzgerinc
sponsored links
A tavalyi õzgerincem nagy sikert aratott, így úgy gondoltam elkészítem az idén is, de úgy, hogy én is tudjak belõle enni.
A tavalyit itt találjátok: http://megfozlek.blogspot.hu/2013/01/szilveszteri-hidegtalra-valo.html
Az idén tejtermék mentesen készült. Házi majonézzel és zabtejszínnel. Ha valakinek nem fér bele a zabtejszín sem, természetesen mûködik ugyanezzel az arányokkal kókusztejszínnel is, csak annak kicsit erõteljesebb íze van, ezért több majonézt kell bele tenni hozzá.
Hozzávalók:
200 ml házi majonéz (olívaolajjal), 1 tk. dijoni mustár, 1 tk. citromlé, 1 tk. eritrit, 1 tk só, 250 ml zabtejszín/kókusztejszín, 100 ml víz, 20 gr zselatin, 1 pár virsli, 1/2 uborka, 1 kaliforniai paprika, 5 db tojás
Elkészítés:
A tartármártáshoz a majonézt a mustárral, citromlével, eritrittel, sóval, kikeverjük, majd hozzáadjuk a kókusz/zabtejszínt. A virslit, az uborkát, a paprikát és a megfõzött tojásokat apróra vágjuk, majd hozzákeverjük a mártáshoz. A zselatint a vízzel kikeverjük, felfõzzük, majd a keverékhez adjuk. Õzgerincet folpackkal kibélelünk, beleöntjük a masszát, és hûtõben dermesztjük. Ha megdermedt felszeljük.
Minden olvasómnak nagyon boldog új évet kívánok!