Majonézes répás rizs
sponsored links
Saláta és köret egyben, annak, aki nem húsos, akár egytálétel is lehet. Én például nagyon szeretem simán magában.
Szerb barátnõm anyukájánál ettem elõször ilyesmit. Elképzelhetõ, hogy nem pontosan ilyen arányokkal készítette, az övében úgy emlékszem nem volt fokhagyma. Hagyatkozzunk az ízlésünkre! Az alapanyagok remekül passzolnak egymáshoz, elrontani nem lehet.
Gyerekkoromban amikor hétvégén kacsaleves és sült volt a menü, ami gyakran elõfordult, hiszen hizlalt kacsáink voltak- hétfõn mindig rizses aprólék volt az ebéd, amely a levesben fõtt aprólékok és zöldségek, abból is inkább a répa hasznosítása volt. A kacsalevest mi házi cérnametélttel ettük, a fenti dolgokat, amibõl a leves készült, nem tettük bele az aranysárga levesbe, hanem a hétfõi rizses aprólék alapja lett.
Szóval a húslevesben fõtt répából sok országban készítenek másnap, harmadnap ...