Majonézes rizses saláta
sponsored links
Ma esti vacsoránk egy finom majonézes, rizses saláta volt. A fotóval nem vagyok megelégedve, sajnálom, de megint este kellett lekapnom...
Hozzávalók: 100 ml rizs, 4-5 virsli (esetleg 200 g füstölt sonka), 5 tojás, 4 savanyú uborka, majonéz(1 tojássárga+1 kisk. mustár+200 ml olaj+ pici só), só, bors.
A rizset kevés só hozzáadásával puhára fõzzük, kihûtjük.A virsliket megfõzzük, kihûtjük, feldaraboljuk. A tojásokat is megfõzzük és jó nagy darabokba vágjuk. A savanyú uborkát hosszába kettészeljük és felaprítjuk. Az elõre elkészített majonézhez adjuk a rizset, a virslit, az uborkát meg a tojást. Sózzuk borsózzuk és óvatosan összevegyítjük. Tálalásig jégszekrényben tarjuk, hogy az ízek jól összeérjenek.
Hozzávalók: 100 ml rizs, 4-5 virsli (esetleg 200 g füstölt sonka), 5 tojás, 4 savanyú uborka, majonéz(1 tojássárga+1 kisk. mustár+200 ml olaj+ pici só), só, bors.
A rizset kevés só hozzáadásával puhára fõzzük, kihûtjük.A virsliket megfõzzük, kihûtjük, feldaraboljuk. A tojásokat is megfõzzük és jó nagy darabokba vágjuk. A savanyú uborkát hosszába kettészeljük és felaprítjuk. Az elõre elkészített majonézhez adjuk a rizset, a virslit, az uborkát meg a tojást. Sózzuk borsózzuk és óvatosan összevegyítjük. Tálalásig jégszekrényben tarjuk, hogy az ízek jól összeérjenek.