Majonézes reteksaláta
sponsored links
Majonézes reteksaláta
A feleségem kidobott egy csokor retket. El nem tudom képzelni, hogy mi volt a gondja, baja vele. A retkek tökéletesen egészségesek, frissek voltak. Nos, én megmentettem õket, és egy salátát készítettem belõlük. A levelét sajnos, mint mindig, most is eldobta már a vásárláskor, holott az jó lett volna egy zöld pestohoz. Itt jegyzem meg, hogy az emberek döntõ többsége számos zöldség levelét, pl. retek, karalábé, rebarbara, otthagyja az árusnál, holott azokat kiválóan lehet hasznosítani. De fel lehet használni a tök, a cukkini levelét, virágát, a szõlõ, a csalán, a pitypang stb. levelét is. Nem beszélve számos virágról: rózsa, levendula, bodza stb. A távolkeleti konyha elõszeretettel süt magában, bundában virágokat.Hozzávalók:
- 1 csokor retek
- só
- õrölt fekete bors
- 0,5 citrom
- majonéz
A retkeket megpucolom, megmosom, felkarikázom, majd sózom, borsozom, s locsolok rá majonézt. Összekeverem, s beteszem a hûtõbe.