Majonézes-pórés gombasaláta - gombás szendvicskrém sült hagymás gyökérkenyérrel
sponsored links
Még mindig a legutóbb sütött, ízesített gyökérkenyerekhez készült szendvicskrémek, pástétomok, saláták bemutatásánál tartok.
Napi egy-két bejegyzésnél nincs többre idõkeretem, gyakran készítek egy napon, egy alkalommal többféle ételt, vagy sütök még mellé kenyeret is, ha ezt mind "hasznosan" akarom bemutatni, akkor képtelenség tartanom a fõzés és a bemutatás közötti idõbeni összhangot.
Már bemutattam, a két csodálatos gyökérkenyeret, amit sütöttem, az egyiket dióval a másikat sült hagymával ízesítettem.
Diós gyökérkenyér - pain paillasse természetes kovásszal, dagasztás nélkül
Sült hagymás gyökérkenyér - pain paillasse természetes kovásszal, dagasztás nélkül
A diós kenyérhez házilag készült nutellát kínáltam, a hagymás gyökérkenyérhez pedig tojássalátát, húspástétomot és ezt a gombasalátát, mely egyben szendvicskrémként is funkcionálhat.
Újfent ki szeretném emelni, hogy egyszerû, ízletes megoldásokra törekedtem, hiszen az alapanyagok és a kenyér is olyan nagyszerû volt már önmagában is, hogy miért bonyolítottam volna túl. A kevesebb, gyakran több. Szerintem.
Világos csiperkébõl készült a gombasaláta, szerintem három összetevõ tette egyszerûségében is nagyszerûvé a salátát: a póréhagyma, a kakukkfû és a házi majonéz. No és a vaj. Sokkal több lényeges összetevõje egyébként sincsen.
Hozzávalók: ...