Majonézes, póréhagymás virslisaláta
sponsored links
A póréhagymáról...
"Mivel alacsony energiatartalmú és nagy
"Mivel alacsony energiatartalmú és nagy
mennyiségben tartalmaz sokféle vitamint
és ásványi anyagot,
anélkül színesíti táplálkozásunkat, hogy túl sok
kalóriához jutnánk elfogyasztásával.
Nem szabad megfeledkeznünk magas rosttartalmáról
és A-provitamin, C- és E-vitamin tartalmáról sem,
amelyek -antioxidánsként- védik sejtjeinket.
Hippokratész szerint
"a póréhagyma vízhajtó, könnyíti
az emésztést és megakadályozza a böfögést...".
A XX. század elején sikerült kivonni a
póréhagyma nedvébõl olyan mézgafajtákat,
amelyek gyógyítják a garat, a gége, a légcsõ,
valamint a hörgõk gyulladását, hiszen
köptetõként szolgálnak."
Hozzávalók:-TARTÁRMÁRTÁS
-dijoni mustár
-citrom-, vagy lime-lé
-porcukor
-reszelt szerecsendió (jó sok :)
-tengeri só
-fehér bors
-tejföl (annyi mennyiség, amennyi a tartármártás)
-3 nagy méretû póréhagyma
-3 csomag (15 db) virsli (nyersen)
A póréhagyma legsötétebb zöld részét
(tehát sacc a felét) levágom, a fehér és
világoszöld részét használom csak fel;
folyó víz alatt alaposan átöblítem,
hosszában kettévágom és szeletelem
(vághatjuk karikára is);
besózom -nem kell sok rá, inkább
több idõt álljon!
tartármártást.
És egy kis szösszenet a történet közepébe;
az agg Rokontól kaptam tojásokat,
amiket összevetettem a boltival.
Az eredmény:
a bolti, L-es
a házi, 2XL-es :)))))
Ennyi!
Szóval a virslit vékonyabb karikára
vágom, majd összekeverem a póré-
hagymával és a tartármártással.
Fogyasztás elõtt érdemes állni hagyni
egy pár órát a hûtõben, finomabb
úgy a végeredmény!
Ennyi!
Szóval a virslit vékonyabb karikára
vágom, majd összekeverem a póré-
hagymával és a tartármártással.
Fogyasztás elõtt érdemes állni hagyni
egy pár órát a hûtõben, finomabb
úgy a végeredmény!